בארצות הברית כבר קיים כספומט ייחודי למיחזור פלאפונים ישנים, המקבל את המכשירים והג'דג'אטים הישנים ומעביר בתמורה תשלום לבעל המכשיר במקום. את מכשירי הפלפון והגאדג'אטים שבולע הכספומט, והפעם במתכוון, לשמחת הלקוחות, שולחת החברה אל מיחזור אלקטרוניקה, וכך מושלם התהליך.
בארצות הברית בלבד נעשה חישוב שהקנייה של פלפונים וג'דג'אטים חדשים עומד על 50 מיליון בשנה, כשהחידוש והשיפור משאירים בבית את המכשירים השינים צפונים במגירות ומעלים אבק. את מכשירי האלקטרוניקה והטלפונים הניידים, ניתן להעביר בשלווה אל הכספומט הקרוב לאיזור המגורים, ובכך לפתור את הבעיה. האם בקרוב נוכל לראות זאת גם בישראל? אם כן, זהו חלום מתוק.
כספומט המקבל מכשירי אלקטרוניקה במקום כרטיס אשראי
מיחזור פסולת אלקטרונית באמצעות מכונת הכספומט הירוקה הזו הוא ההוכחה כי לשמיים אין גבולות וכי היצירתיות של האדם תוכל להביא אותו רחוק ולחפות על הנזק שגרם לכדור הארץ עד עתה, במידה והשינויים יהיו גורפים.
העסק, שהוא כלכלי גם לחברות הסלולארי והאלקטרוניקה עצמן, גורף מיליונים, ואין לזלזל במניעים הללו, העומדים מאחורי ההצבה של כספומטים ירוקים ברחבי ארצות הברית.
התהליך מתחיל בתור מסורתי לכספומט, המוצב במרכזי קניונים שונים, וכל אדם שמניח את המכשיר האלקטרוני בפנים, מקבל הצעת מחיר. אם הוא מסכים להצעת המחיר תמורת המכשיר, הוא מאשר ומקבל תשלום, או שהוא מחליט לתרום אותו במקום, ופונה לדרכו שמח וטוב לב. אם לא יסכים, הוא יישאר עם מכשיר שאינו שמיש במגירת הבית, וסביר שייזרק לפח או יעלה אבק במגירה עד מעבר הבית הבא.
נוחות השימוש במנגנונים הירוקים
אין ספק שהשימוש הנוח או שאינו, קובעת את העיסוק סביב הנושא. רוב חברות האלקטרוניקה, בהיעדר חקיקה מתאימה, מפעילות איסוף של המכשירים דרך משלוח דואר או באמצעות תחנות האיסוף, מה שמשאיר את הלקוחות ללא מניע חזק לקום ולשתף פעולה.
הכספומטים הירוקים גם הם מוצבים במספר מקומות מסוימים ברחבי ארצות הברית, כך שמי שאינו בקרבת מקום, אינו מוצא את התכלית לעשות זאת, אף לא תמורת תשלום, שלפעמים עולה כמחיר הנסיעה למקום.
מאמרים נוספים בנושא:
[addw2p name="electronic"]