שקיות נייר

להצערת מחיר אטרקטיבית צרו איתנו קשר

בשנים האחרונות מתנהל בארץ דיון מתמשך באשר לגורלה של שקית הקניות, זו שקית הפוליאתילן או שקית ה'גופיה' שהישראלים מכירים. ברור לכל הצדדים שהשקית מהווה מפגע סביבתי חמור משלבי הייצור ועד 400 שנים לאחריו, אבל עדיין לא הוחלט מהו התחליף המשתלם ביותר מבחינה כלכלית ומבחינת איכות הסביבה.

שקיות פלסטיק והמפגע הסביבתי

לפי נתונים שמפרסמת עמותת אדם טבע ודין, נצרכות ברשתות השיווק בישראל כ- 430 מיליון שקיות פלסטיק מדי חודש, כ- 2 שקיות לאדם ליום. אלו 5 מיליארד שקיות ניילון שמושלכות לזבל, מוטמנות באתרי הטמנה עם יתר הפסולת הביתית ובכל שנה תופסות כ- 28% מנפח האשפה שלנו וכ- 7% ממשקלה. מיליונים של שקיות לא מגיעות כלל לאתרי ההטמנה וקלות ודקות הן מעופפות בשדות, בכבישים ונצמדות לגדרות ולצמחיה.

הסכנה לבעלי החיים

מעבר לנזק האסטטי וחשוב הרבה יותר, השקיות הופכות להיות מלכודות מוות לטורפים, מכרסמים, דגים וציפורים שבולעים אותן וחונקות צמחים כשהן מכסות אותם. למעלה מ- 100,000 בעלי חיים ימיים מתים בכל שנה כתוצאה מבליעת שקיות ניילון.

מיחזור נראה כפיתרון מתבקש לבעיה אקולוגית חמורה. היום מפעילים מערך מיחזור נייר, מיחזור צמיגים ואפילו מוצרי אלקטרוניקה. אם כן, נמחזר גם שקיות פלסטיק. אומנם זה יפחית במעט את כמות השקיות שמוזרמת לשוק אבל תהליך המיחזור של השקיות דומה לתהליך הייצור התעשייתי שלהן וכרוך בזיהום המים, האוויר והקרקע ועל כן נראה כי זהו לא הפתרון האידיאלי.

עוברים לשקיות נייר ?

רבים תומכים בשימוש בשקיות נייר, כמו בארצות הברית, אך מומחים לאיכות הסביבה מראים שבייצור שקית נייר נצרכים 40% יותר אנרגיה מאשר בייצור שקיות ניילון, שקיות נייר עמידות פחות ולא ניתן להשתמש בהן למוצרים קפואים או רטובים (זוכרים איך תמיד בסרטים מתפרקת כל תכולת השקית ומתפזרת על המדרכה בדיוק כשכוכב הסרט נורא ממהר?).

ופרט חשוב שבל נשכח – כמו מאגרי הנפט גם מלאי העצים באמזונס מידלדל והולך.

יש גם שקיות שעשויות מחומרים מתכלים, כמו עמילנים אבל אלו יקרות ביותר ולא משתלמות לבעלי העסקים.

חקיקה בנושא כמובן שאין. היו פה ושם יוזמות ופעם או פעמיים אפילו הגיעו למעמד של הצעת חוק אבל בסופו של יום, האחריות נשארה מוטלת על הצרכניות הישראליות. אז מהן האלטרנטיבות שלנו?

שקיות רב פעמיות או שקי בד

שקיות רב פעמיות ברשתות השיווק מסתמנות כפתרון הנוח ביותר.

כמעט כל רשת מזון שמכבדת את עצמה מציעה למכירה בקופות שקיות בד רב פעמיות במחיר נמוך של 3-5 שקלים לשקית. הנפח שלהן גדול פי שלוש מנפח שקית 'גופיה' רגילה וניתן להשתמש באותה שקית שוב ושוב, והיא תחזיק מעמד לפחות שנתיים. רק צריך לזכור לקחת את השקית בכל פעם שיוצאים לקניות…

ואולם, השקיות הרב פעמיות שמוכרים ברשתות השיווק לא בדיוק עשויות מחומרים שאינם מזיקים לסביבה. הן עשויות מחומרים מלאכותיים שעברו תהליכי צביעה והלבנה בחומרים מזהמים, אבל לפחות הן לא חד פעמיות ומושלכות ללא היכר – בחודש אחד חסכתם 60 שקיות.

אם לא מתאים לכם לפרסם רשת מזון כזו או אחרת ואתם רוצים להשתמש בשקית שתתאים לכל סוגי הקניות שלכם., ניתן לרכוש שקית או תיק ירוקה ללא לוגו או פרסומות. באתר האינטרנט של GreenBag Green-Pack תוכלו להזמין שקית רב פעמית עשויה מחומרים ידידותיים לסביבה ו באתר מוכרים שקיות רב פעמיות יפות ומעוצבות מיוטה, כותנה ובד לא ארוג.

אפשר גם בחנויות לבגדים יד שניה. החנות "שתיים" (שיינקין 38 תל אביב) מוכרת שקיות בד שמיוצרות מסדינים ישנים ב 10 שקלים לשקית. השקיות מיוצרות במפעל לשיקום אנשים עם מוגבלויות ורכישתן מאפשרת לכם תמיכה בשתי יוזמות חברתיות מבורכות – כמה נהדר?

אבל בכל זאת, נדרשת פעולה יזומה ומאורגנת של כל המוסדות על מנת לשנות את המצב באופן מהותי. ואם ללמוד ממדינות אחרות, הפעולה העיקרית שהובילה לשינוי רדיקאלי היתה גביית תשלום, אפילו זעום, עבור כל שקית ניילון. כתוצאה מהיטלים כספיים, צריכת השקיות צנחה בעשרות אחוזים.

ובישראל… היטלים כספיים כאלו עושים בסוף את העבודה. מה שצריך להוכיח (מ.ש.ל.)…

להצערת מחיר אטרקטיבית צרו איתנו קשר

לוגו המרכז למיחזור

המרכז למיחזור

מחפשים חברה אמינה ומקצועית לטיפול בפסולת וגרוטאות מתכת שלכם? הגעתם למקום הנכון! אנו החברה המובילה בישראל לפינוי מתכות, פירוק ומחזור. השירותים שלנו כוללים קניית גרוטאות ברזל, גרוטאות אלומיניום, גרוטאות נחושת ומתכות נלוות אחרות במחיר הטוב ביותר.

אז מה היה לנו בכתבה:

מומחים לפינוי דירות: מה חשוב למחזר ומה להשאיר מאחור?

בכל הנוגע לפינוי דירה, גיוס מומחים יכול לעשות שינוי משמעותי בתהליך. אנשי מקצוע אלו בקיאים בטיפול בפריטים שונים ויודעים להיפטר מהם בצורה אחראית. יש להם את הידע והניסיון להתמודד עם האתגרים הכרוכים בפינוי דירה ביעילות.

לקריאת המאמר »

יתרונות המיחזור של אלומיניום: למה זה טוב לסביבה שלנו?

אלומיניום היא אחת המתכות הנפוצות ביותר בעולם בשל הרבגוניות והעמידות שלה. הוא נמצא בדרך כלל בפריטים יומיומיים כגון פחיות משקה, מסגרות לחלונות ואפילו חלקי חילוף לרכב. עם זאת, ייצור אלומיניום עלול להיות עתיר אנרגיה ומזיק לסביבה. זה המקום שבו מיחזור נכנס לתפקיד מכריע בהפחתת ההשפעה הסביבתית של ייצור אלומיניום.

לקריאת המאמר »

יצירה מחומרים ממוחזרים: הטרנד החדש בעולם הסדנאות

אנו חיים בעידן שבו המודעות לאיכות הסביבה עולה ולא מעט אנשים עושים את כל מה שניתן על מנת למזער את הפגיעה באיכות הסביבה. בין אם מדובר על להשתמש במוצרים העשויים מחומרים מתכלים ולהימנע משימוש במוצרים העשויים מחומרים שאינם מתכלים, בין אם בבחירת רכבים חשמליים על פני רכבי בנזין וסולר ובין אם בשימוש בחומרי בנייה ירוקים בתהליכי שיפוץ או בנייה ועוד. החיפוש אחר דרכים יצירתיות למחזר חומרים ושילוב קיימות באורח חיים הוא נפוץ ביותר.  אם אתם מעוניינים למחזר חומרים בצורה הטובה ביותר שמצד אחד תסייע לכם לשמור על איכות הסביבה ומצד שני תאפשר לכם לקשט את הבית שלכם, סדנאות יצירה שמשלבות שימוש בחומרים ממוחזרים ליצירת פריטים חדשים ודקורטיביים הן הדרך הטובה ביותר ללמוד כיצד עושים את זה נכון.

לקריאת המאמר »

איך מנהלים פסולת צמחית לאחר גיזום שיחים? תפקיד המרכז למיחזור בתהליך

כאשר מדובר בטיפול בפסולת צמחית לאחר גיזום שיחים וצמחים, חיוני לשקול שיטות עיבוד יעילות. שיטה אחת כזו היא קומפוסט, הכוללת פירוק חומרים אורגניים ליצירת אדמה עשירה בחומרים מזינים. קומפוסט פסולת מפעל לא רק מפחית את נפח הפסולת הנשלחת למזבלות אלא גם מייצר משאב רב ערך לגינון ולגינון.

לקריאת המאמר »

השפעת מכירת ברזל על הסביבה: האם זהו מתווה לעתיד ירוק יותר?

בכל הנוגע להשפעה של מכירת ברזל על הסביבה, חיוני לשקול את היתרונות של אימוץ שיטות בר-קיימא. על ידי קידום השימוש בברזל ממוחזר ויישום שיטות ייצור חסכוניות באנרגיה, חברות יכולות להפחית משמעותית את טביעת הרגל הפחמנית שלהן. מיחזור ברזל לא רק שומר על משאבי טבע אלא גם ממזער את האנרגיה הנדרשת למיצוי ועיבוד.

לקריאת המאמר »
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!