חשמל סולארי – התקווה לעתיד ירוק ונקי יותר.
חשמל סולארי מייצג מגמת מפתח עולמית הדוחפת לכיוון של עולם נקי יותר וירוק יותר הלוקח בחשבון את הפגיעה בכדור הארץ ומהווה עוד דרך להמעיט אותה למינימום ההכרחי. חשמל סולארי הוא אחד המקורות הפופולריים ביותר של אנרגיה מתחדשת, יחד עם אנרגיית רוח, אנרגיה הידרודינאמית ועוד.
כיום נושא זה של חשמל סולארי הגיע גם למחוזותינו במדינת ישראל בעיקר בזכות ההתפתחות הטכנולוגית המואצת בתחום ואותה מודעות הולכת וגוברת לשמירה על העולם שבו אנו נזדקן וילדינו יגדלו. גופים עסקיים רבים מזהים את הצורך במקורות אנרגיה לא מזהמים, וניתן לראות עלייה בהשקעות ירוקות וקלינטק בשנים האחרונות.
מעבר לאותו חשמל סולארי אינו מסובך כלל וכלל בימינו ואף מהווה סוג של השקעה בעלת אחוז תשואה מדהים (והכי חשוב- בטוח) של 11%-17% על ההון העצמי שהשקעתם בהתקנת המערכת. פעולת התקנת מערכת חשמל סולארי אף תגדיל את שווי הבית, החברה או המבנה שבו התקנתם את אותה מערכת חשמל סולארי בדיוק בגלל אותה תשואה עצומה וקבועה.
בנוסף, אין להתעלם מהתרומה האדירה לסביבה שהתקנה של אפילו מערכת חשמל סולארי אחת מעניקה. בני האדם נוטים לעקוב אחר הפעולות של השני וכשאנשים רבים יתחילו לראות את אותן מערכות חשמל סולארי צצות כמו פטריות לאחר הגשם בבתים השונים סביר מאוד להניח שהם יעקבו אחרי המגמה ויתקינו אף הם מערכת חשמל סולארי.
הנושא של אנרגיה סולארית צובר יותר ויוצר מודעות ונישא על גבי אותה מגמה "ירוקה" עולמית. אנו ברי מזל לחיות כיום בתקופה שבה בני האדם הבינו שהנזק העצום שנגרם לכדור הארץ לא ייפסק משום מקום והיקפו למעשה רק גדל וגדל. כעת הבינו המנהיגים הסביבתיים, בראשותו של סגן נשיא ארצות הברית לשעבר אל גור את גודל הבעיה ופועלים נמרצות לפתרונה.
וכיצד מערכת חשמל סולארי זו עובדת בפועל? ובכן, אנרגיית השמש הזמינה לכל ומצויה בכמות בלתי מוגבלת (וכמובן שדבר זה נכון על אחת כמה וכמה במדינה חמה כמו ישראל) נקלטת על ידי הקולטנים של המערכת ומייצרת בעזרת טכנולוגיה שנקראת "טכנולוגיית PV" חשמל שיוכל לשמש אתכם בדיוק כמו מערכת החשמל הקיימת אצלכם כרגע.
קיימים גם יתרונות נוספים בנושא זה של אנרגיה סולארית. למשל, מדינת ישראל אחרי תלאות רבות חוקקה חוקים ותקנות חדשניים הבאים במטרה לעודד יצירת אנרגיה ממקורות חלופיים. מסתתרות בתוך חוקים אלה תקנות ספציפיות המחייבות את חברת החשמל לרכוש את החשמל ה"בריא" יותר הלוא הוא החשמל הירוק מאותו אדם שהתקין את המערכת (אם מטעמי השקעה עתידית ואם מטעמי דאגה לסביבה) וכל זאת תחת תעריף כדאי של 1.97 ₪ לכל קילו-וואט.
בבואו של הלקוח לרכוש מערכת חשמל סולארי עליו לעבור כמה שלבים- קודם כל על הלקוח לקבוע לכמה חשמל יזדקק מאותה מערכת חשמל סולארי כשכל מערכת כמובן נבדלת בכמות החשמל שהיא מסוגלת לייצר. כדי לקבוע נושא זה חשוב לבדוק את השימוש הממוצע בחשמל כיום ועל ידי כך להחליט על מערכת חשמל סולארי מתאימה.
אחרי שקבענו את חוזקה של אותה מערכת סולארית נעבור הלאה ונחליט על איזה מוצר איכותי יותר ויספק את צרכינו. מוצר שיציע 13% יעילות ואחריות לכל החיים יהיו יקר ערך בהרבה ממוצר המציע לכם יעילות של 15% ואחריות לשנה בודדת בלבד.
ההחלטה הסופית לגבי מערכת חשמל סולארי זו שמה את סוג המערכת של אותו חשמל סולארי במרכז העניינים. ישנם בכלליות כשלושה סוגים שונים של מערכות סולאריות המייצרות חשמל ביתי. הסוג הראשון של מערכת חשמל סולארי הוא מערכת המחוברת לרשת החשמל כשהקולטנים הסולאריים מחוברים למונה החשמל הקיים בבית. הסוג השני של מערכת חשמל סולארי היא מערכת של בטריות הנטענות בכל פעם מהקולטנים שעל גג הבית בעלת גיבוי של מערכת החשמל הקיימת והמערכת השלישית היא מערכת עצמאית לחלוטין שלא מצריכה את השימוש בחיבור לחשמל רגיל.