מונה נטו – מערכת עצמית לייצור חשמל

להצערת מחיר אטרקטיבית צרו איתנו קשר

  מונה נטו – מערכת עצמית לייצור חשמלהמונח "מונה נטו" משמעותו התקנה של מערכת מיוחדת לייצור עצמאי של חשמל, באישור חברת החשמל. מערכת זאת, שכוללת גם קיומו של מונה שבודק את היקף הייצור של החשמל יכולה להתאים להתקנה על ידי אנשים פרטיים או על ידי עסקים אולם בפועל זה מתאים במיוחד לעסקים וליזמים.

התקנת מונה נטו מאפשר לא רק לחסוך כסף אלא גם לחסוך שימוש באנרגיה מזוהמת שנוצרת בתחנת כוח פחמית או תוך שימוש בפחם לצורך יצור החשמל.

התקנת מונה נטו יכולה להתאים לאנשים פרטיים המעוניינים ליצור חשמל בסביבה הביתית ולכן זהו פתרון נהדר שגם תורם רבות לאיכות הסביבה ולשמירה על סביבה ירוקה.

התנאים להתקנת מערכת מונה נטו

מערכת לייצור עצמי של חשמל מורכבת מתאים לקליטת אנרגית השמש והמרה של אנרגיה זו לחשמל. את המערכת מרכיבים על פי רוב על גבי גג של מבנה כך שיש צורך בבדיקה התאמה ושטח מתאים של גג. שטח מתאים יהיה לכל הפחות 500 מטר מרובע שיכול לשאת בעומד הדרוש. על גבי שטח זה מקימים את הפאנלים הייעודיים שקולטים את אנרגיית השמש וממירים אותה לחשמל.

מלבד הפאנלים לקליטת קרני השמש כוללת המערכת הזאת גם אמצעים להולכת החשמל הן לצרכן עצמו (היצרן של החשמל) והן לחברת החשמל (כאשר יש עודף יצור חשמל על פני חשמל בשימוש).

מערכת עצמית לייצור חשמל כוללת בדרך כלל מרכיבים כגון:

  • תאים הפוטו וולטאים שנועדו לקלוט את קרינת השמש.
  • כבלים הולכה ופתרונות הארקה.
  • אמצעים לניתוקי זרם ואמצעי הגנה.
  • מהפכים, כבלים והארקות.
  • לוח חשמל, כמה סוגים של מונים, מנתקים ועוד.

לפני שרוכשים מערכת כדאי לבדוק

את המערכת לייצור החשמל והתאמתה לצריכה עצמית ניתן לרכוש על ידי פניה לספקים ומתקנים מוסמכים. עם זאת, לא מומלץ לפנות לפני שמבררים שהמערכת אכן תתאים לצרכים שלכם:

תנאים פיזים להקמת המערכת

יש צורך לבצע את הקמת המערכת על סמך בדיקות מקדימות שכן יש צורך בתנאים פיזיים ובשטח מתאים ויש לבדוק את צריכת החשמל הנוכחית.

אישור חברת החשמל

יש צורך לקבל את אישורה של חברת החשמל להצטרפות לתוכנית מונה נטו. בנוסף, יש צורך להגיש אישורים על תקינות המערכת ותקינות התוכניות לפני שמקבלים את אישורה של חברת החשמל.

אגב, יש לציין שיש גם מסלול של ייצור חשמל לצורך מכירתו לחברת החשמל אולם כאן מדובר על מערכת שמשמשת בעיקרה לצריכה עצמית. גם במקרה של יצור למכירה לחברת החשמל וגם כאשר מדובר במסלול מונה נטו, מדובר על פתרונות אופטימליים שמשלבים תועלת כלכלית עם תרומה ממשית לסביבה ולאיכות הסביבה.

חשוב לשים לב שהמערכת פועלת בשילוב מערכת החשמל הנוכחית ולא ניתן לוותר על חיבור למערכת החשמל הרגילה (לצורך גיבוי והתקזזות).

תחזוקה נדרשת

מלבד התקנת המערכת, יש לקחת בחשבון שתידרש פעולה החזקה שוטפת מעת לעת. פעמים שלוש בשנה צריך לבצע ניקוי של הפאנלים על מנת לקיים תפוקת חשמל מיטבית. כמו כן יש לבצע בדיקות תקופתיות לצורך מניעת תקלות.

חיסכון מהותי בהוצאות

לאחר התקנת המערכת וקבלת אישור ההפעלה ניתן להתחיל ליצר חשמל לשימוש עצמי. את החשמל ניתן ליצר אך ורק בשעות היום וכאשר יש קרינת שמש מספקת.

כמצוין למעלה, המערכת לא באה להחליף את החיבור לרשת החשמל הרגילה ויש לכך שתי משמעויות:

מצד אחד, כאשר יש צורך בחשמל (למשל בערב או בשעות שיא) המערכת מספקת זרם הישר מחברת החשמל. מצד שני, כאשר יש עודף יצור, המערכת מזרימה את העודפים לחברת החשמל לצורך התקזזות עתידית. בסופו של דבר מקבלים מצב קבוע של חיסכון משמעותי בהוצאות ולא פחות חשוב – תורמים להפקת אנרגיה ירוקה והפחתת שימוש במקורות אנרגיה מתכלים.

מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!