פרוייקט אשלים – אנרגיה מתחדשת

להצערת מחיר אטרקטיבית צרו איתנו קשר

מדינת ישראל הציבה לעצמה יעד של ייצור 10% מסך האנרגיה שלה ממקורות מתחדשים עד שנת 2020, נכון לשנת 2011 יעד זה נראה רחוק וקשה להשגה אם היקפי ייצור של בקושי 1% מאנרגיות מתחדשות.

היישום האיטי הזה של מעבר לאנרגיות מתחדשות נובע מקשיים בירוקרטים רבים, חוסר עקביות ברגולוציה על התחום ובעיקר העובדה שעדיין לא הוקמו בישראל פרויקטים משמעותיים בקנה מידה גדול של ייצור חשמל מאנרגיה מתחדשת. פרויקט אשלים אמור לשנות את המאזן הזה משמעותית ולתרום רבות לכושר הייצור של חשמל ממקורות נקיים ומתחדשים ולהפחתת זיהום אוויר הנוצר בתהליך הפקת החשמל.

פרויקט אשלים הוא פרויקט ייצור החשמל ממקור מתחדש הגדול ביותר בישראל ונושא הקמתו נמשך כבר כמה שנים עם מכרזים, קביעת תנאים ורגולציה וכדומה. בעתיד הקרוב והנראה לעין פרויקט אשלים אמור להתחיל להיכנס לשלבי ביצוע ובכך לקדם את התחום בצורה ניכרת.

מהותו של פרויקט אשלים

היוזמים והגורמים שמקדמים את הקמתו של פרויקט אשלים מאז שנת 2007 הם משרד התשתיות ומשרד האוצר באמצעות אגף החשב הכללי לאוצר.

הפרויקט אמור לקום באזור אשלים שבנגב, מטעמים מובנים של קרינת שמש חזקה המתאימה לייצור חשמל סולארי ושטח פתוח נרחב, והוא אמור לכלול הקמת 2 תחנות לייצור חשמל בטכנולוגיה תרמו-סולארית ותחנה קטנה יותר בטכנולוגיה פוטו-וולטאית. ההספק הכולל המתוכנן של פרויקט אשלים אמור לעמוד על 220 מגוואט מייצור תרמו-סולארי ועוד 30 מגוואט באמצעות פאנלים פוטו-וולטאים – סה"כ 250 מגוואט.

פרויקט אשלים יפעל במתכונת של BOT, בשיטה זו היזמים שיזכו במכרז יקימו ויתפעלו את הפרויקט במשך 20-25 שנה שלאחריהן יחזירו אותו למדינה – כאשר כל הרווחים בתקופה זו יזרמו ליזמים עצמם כמובן.

עיכוב בביצוע הפרויקט ולוחות זמנים משוערים

למרות שפרויקט אשלים נמצא בצינורות הממשלה ויזמים רבים הביעו עניין להקימו, עדיין לא הוקם דבר באזור המיועד להקמתו. העיכובים נבעו מסיבות שונות שרובן קשורות להתנהלות הממשלה על משרדיה השונים וחוסר החלטיות לגבי תעריפים, היקפי ייצור וכדומה.

במהלך תקופה זו יזמים רבים נענו לאתגר ורצו להשתתף במכרז להקמת תחנות הכוח ולאורך השנים חלקם וויתרו על העניין והסירו את הצעותיהן. נכון להודעת הגורמים הממשלתיים הרלבנטיים בראשית 2011, הגופים שעדין נמצאים במכרז להקמת פרויקט אשלים אמורים להגיש את ההצעות הסופיות עד סיום חודש מרץ 2011 ובחירת הקבוצה הזוכה אמורה להימשך 4 חודשים.

באופן עקרוני וכללי סגירה פיננסית של התחנות התרמו-סולאריות תימשך שנה ושל הפוטו-וולטאית שנתיים, הקמתן של התחנות התרמו-סולאריות אמורה להימשך 2.8 שנים ושל התחנה הפוטו-וולטאית שנתיים – כך שעד לתחילת ייצור החשמל יש לחכות לפחות עד שנת 2015 – שבה לפי היעדים הממשלתיים היקף היצור מאנרגיות מתחדשות אמור לעמוד כבר על 5%.

בעיות במכרז להקמת פרויקט אשלים

נכון לחודש מרץ 2011 יש רק מתמודדת אחת להקמת תחנת הכוח התרמו-סולארית הראשונה בהיקף של 110 מגוואט במסגרת פרויקט אשלים, זאת עקב נשירה של המתמודדות האחרות לאורך השנים מסיבות שונות. עובדה זו ממחישה את הבעיות הרבות שהיו לאורכו של המכרז ובעיקר את התנהלותה הבעייתית של המדינה בקידום פרויקט חשוב כמו פרויקט אשלים.

הקבוצה היחידה שנמצאת כרגע במכרז להקמת התחנה הראשונה בפרויקט היא קבוצה של חברת שיכון ובינוי אנרגיה מתחדשת מקבוצת שיכון ובינוי שבשליטת קבוצת אריסון כאשר זו חברה לשיתוף פעולה עם תאגיד הענק הגרמני סימנס אשר פעיל בתחום האנרגיות המתחדשות בכל העולם באופן משמעותי. במכרז השני להקמת התחנה הנוספת מתמודדת רק קבוצה אחת גם כן שמורכבת מחברת ברייטסורס אנרג'י ותאגיד אלסטרום הצרפתי.

יש לקוות כי פרויקט אשלים אכן ייצא לדרך ויקדם את ייצור החשמל הנקי בישראל, על הפרויקט עדין מרחפת סכנת ביטול בגלל הקשיים הטכניים או בחינה מחודשת של מרכיביו ואופן הפעלתו.

להצערת מחיר אטרקטיבית צרו איתנו קשר

לוגו המרכז למיחזור

המרכז למיחזור

מחפשים חברה אמינה ומקצועית לטיפול בפסולת וגרוטאות מתכת שלכם? הגעתם למקום הנכון! אנו החברה המובילה בישראל לפינוי מתכות, פירוק ומחזור. השירותים שלנו כוללים קניית גרוטאות ברזל, גרוטאות אלומיניום, גרוטאות נחושת ומתכות נלוות אחרות במחיר הטוב ביותר.

אז מה היה לנו בכתבה:

עשרים אסטרטגיות לשיפור השימוש החוזר במי קולחין באמצעות יזמות חברתית

אחת הדרכים המרכזיות לקדם שימוש חוזר במי קולחין היא באמצעות חינוך והסברה. יש צורך להעלות את המודעות בקרב הציבור לגבי היתרונות שבשימוש חוזר במים אלו, כמו חיסכון במקורות מים ושיפור איכות הסביבה. סדנאות, הרצאות וקמפיינים ברשתות החברתיות יכולים לתרום להפצת המידע.

לקריאת המאמר »

חדשנות בתעשייה: יתרונות הבנייה הירוקה והשפעתה על הסביבה

בנייה ירוקה מתייחסת לגישה בתכנון וביצוע פרויקטים בנדל"ן, תוך דגש על השפעות הסביבה, החיסכון במשאבים ושיפור איכות החיים של הדיירים. היא כוללת שימוש בחומרים ממוחזרים, טכנולוגיות חסכוניות באנרגיה, ושיטות בנייה שמפחיתות את הפגיעה בסביבה. המטרה המרכזית היא ליצור מבנים שיתפקדו בצורה אופטימלית, תוך צמצום ההשפעות השליליות על כדור הארץ.

לקריאת המאמר »

כלכלה מעגלית במתכות: ראיון עם מומחה על השפעותיו על גיל הזהב

כלכלה מעגלית במתכות מתארת מערכת שבה משאבים מנצלים את עצמם שוב ושוב, במטרה לצמצם פסולת ולמקסם את השימוש בחומרים. רעיון זה הולך וצובר תאוצה בשנים האחרונות, ובפרט בתחום המתכות, שבו ניתן לנצל את החומרים המתקבלים מתהליך מחזור במגוון רחב של מוצרים. השפעותיו על גיל הזהב הן משמעותיות, במיוחד לאור האתגרים הכלכליים והסביבתיים שבהם נתקל האוכלוסייה המבוגרת.

לקריאת המאמר »

תמריצי ממשלה לגריטת מתכות: מחקר חדש על השפעות ותוצאות בעשור הקרוב

בעשור האחרון, הממשלה בישראל פועלת להניע שינויים בתחום הגנת הסביבה באמצעות תמריצים לגריטת מתכות. תמריצים אלו נועדו לעודד אזרחים ועסקים לגרוט מתכות ישנות ולהפחית את כמות הפסולת המתכתית המגיעה למזבלות. מחקר חדש מציע תובנות מעמיקות על השפעות התוכנית והשפעתה על הסביבה והכלכלה הישראלית בעשור הקרוב.

לקריאת המאמר »

מיתוסים נפוצים סביב Greenwashing והשפעתם על כלכלה מעגלית

Greenwashing הוא מונח המתאר את הניסיון של חברות להציג את עצמן כידידותיות לסביבה, בעוד שהמציאות עשויה להיות שונה. זהו תהליך שבו פרקטיקות לא אקולוגיות מצוירות בצורה חיובית, במטרה למשוך לקוחות שמחפשים מוצרים ושירותים ירוקים. המונח מקבל חשיבות רבה בעידן המודרני, שבו צרכנים מודעים יותר לשפעתם על הסביבה.

לקריאת המאמר »

הכל על DIY ממוחזר: ניהול משאבים במסגרת CSR

DIY ממוחזר מתייחס לפעולות של יצירה ושיפוץ של פריטים בעזרת חומרים שהיו בשימוש בעבר. המושג כולל מגוון רחב של פרויקטים, החל מיצירת רהיטים חדשים ועד לתכנון אביזרים דקורטיביים. המגמה הזו הפכה לפופולרית במיוחד בשנים האחרונות, בעיקר בקרב אנשים שמחפשים דרכים לצמצם את טביעת הרגל האקולוגית שלהם.

לקריאת המאמר »
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!