קניון ירוק – בבאר-שבע יש אחד

להצערת מחיר אטרקטיבית צרו איתנו קשר

ענף המיחזור בארץ מקבל תנופה משמעותית בשנים האחרונות. בכל עיר מוצבים מתקני מיחזור לאיסוף בקבוקים ופסולת נוספת, פחי אשפה הממוינים לפי סוג האשפה, תאגיד אל"ה אשר פורס חסות רחבה על המיחזור בארץ, ומשאיותיו נראות בכל מקום, וכבר נראה כי מחזור הפך להיות שגור בנו החל משימוש בשקיות רב פעמיות בסופרמרקט, דרך הפרדת בקבוקים, הפרדת פסולת אורגנית ולא אורגנית, ועוד.

חידוש בתחום זה בארץ הוא בניית מרכזי קניות ענקיים עם תקן בנייה ירוקה, הראשון בסוגו הוא קניון השדרה השביעית בבאר שבע, קניון הבנוי על גבי קומת קרקע אחת עם מפלס חניה, שטחים ציבוריים תחת כיפת השמיים, כל בנייתו עומדת בתקן בנייה ירוקה, והוא מוכרז כ"קניון ירוק".

ת"י 5281, תקן ישראלי לבניה ירוקה

התקן הישראלי לבנייה ירוקה הוחל בשנת 2006 ומתייחס לבנייה הפוגעת בצורה פחותה בסביבה. התקן מתייחס לבנייה לצרכי תעשייה ולבנייה לצרכי מגורים, ומאפשר בעצם קבלת תו ירוק של מכון התקנים הישראלי, למבנה אשר עומד בדרישות התקן. מה הן דרישות התקן לבנייה ירוקה? התקן קובע כי על המבנה לעמוד בדרישות נוספות מעבר לתקנות הבנייה הרגילות, ומתייחס לתחומים הבאים: פסולת, אנרגיה, רעש, קרקע, תחבורה, חומרי בנייה, קרינה, אוויר וניהול סביבתי. על מנת לעמוד בתנאי הסף של התו הירוק, התקן מפרט תחומים נוספים אליהם יש להתייחס. את התו הירוק מעניק מכון התקנים והמשרד להגנת הסביבה, והמבנה המקבל את התקן נחשב מבנה ירוק לכל דבר, ידידותי לסביבה.

גם קניון וגם ירוק?

בבירת הנגב הסתיים החלק הראשון של בניית הקניון הירוק הראשון בארץ, פרי יוזמתו של איש העסקים אלי להב. הקניון עתיד להשתרע על שטח של 100 אלף מ"ר, ועתידים להיות מושקעים בו כ- 700 מליון ₪. העיצוב החוסך באנרגיה עתיד להיות השם הבא של מרכזי קניות בכל רחבי הארץ, כאשר לבירת הנגב במיוחד, הוא עתיד לשבור את המראה המדברי ולהסב לה מראה ירוק ורענן. להב וצרויה, מי שעומד בראש צוות האדריכלים של הקניון, מתכננים לבנות במקום שלושה מפלים, בריכה לאיסוף מי גשמים ומי מזגנים, שימוש באנרגיה הסולארית וריבוי התאורה הטבעית ועוד השקעות ירוקות. בסמוך לקניון ייבנה פארק ירוק ענק שישתרע על שטח של 8000 מ"ר עם גישה לרוכבי אופניים והפתעות נוספות שיהפכו את המקום לא רק למרכז קניות אלא למרכז קהילתי וציבורי עבור תושבי באר שבע והסביבה.

לא רק קניון

להב רואה בפרויקט השדרה השביעית לא רק מרכז קניות אלא גם מרכז קהילתי עבור תושבי באר שבע, מקום אליו יוכלו לבוא סוגים רבים של אוכלוסיה ולקיים חוגים ומפגשים של תנועות נוער, קשישים, חיילים ועוד. "זה עתיד להיות מרכז ציבורי לכל דבר עבור תושבי באר שבע והסביבה", אומר להב אשר רואה פוטנציאל רב אשר טמון בעיר באר שבע. לצידו עומד רוביק דנילוביץ', ראש עיריית באר שבע, אשר מתכנן במהלך השנים הקרובות להפוך את באר שבע למרכז עסקי ולא רק גיאוגרפי.

באר שבע נמצאת ממש במרכז המדינה, אומר דנילוביץ', ויש בה פוטנציאל רב לתת מענה לכל תושבי האיזור העומדים על יותר מחצי מיליון תושבים. בין היתר מתכנן דנילוביץ' להקים שדה תעופה בבאר שבע. בינתיים נחתמו חוזי שכירות עם עסקים רבים, ביניהם כאלו שלראשונה נכנסים לעיר באר שבע כגון סניף של הרשת האמריקאית "אן קליין", "ניין ווסט", "נאוטיקה", ורשתות נוספות שכבר שמו רגליהן בבאר שבע, כגון קפה קפה, אפרודיטה, אופטיקנה, מקדונלדס, סטימצקי, הבורסה לתכשיטים, אמריקן קומפורט, באג, טבע נאות, גלידת באר שבע ועוד.

להצערת מחיר אטרקטיבית צרו איתנו קשר

לוגו המרכז למיחזור

המרכז למיחזור

מחפשים חברה אמינה ומקצועית לטיפול בפסולת וגרוטאות מתכת שלכם? הגעתם למקום הנכון! אנו החברה המובילה בישראל לפינוי מתכות, פירוק ומחזור. השירותים שלנו כוללים קניית גרוטאות ברזל, גרוטאות אלומיניום, גרוטאות נחושת ומתכות נלוות אחרות במחיר הטוב ביותר.

אז מה היה לנו בכתבה:

מומחים לפינוי דירות: מה חשוב למחזר ומה להשאיר מאחור?

בכל הנוגע לפינוי דירה, גיוס מומחים יכול לעשות שינוי משמעותי בתהליך. אנשי מקצוע אלו בקיאים בטיפול בפריטים שונים ויודעים להיפטר מהם בצורה אחראית. יש להם את הידע והניסיון להתמודד עם האתגרים הכרוכים בפינוי דירה ביעילות.

לקריאת המאמר »

יתרונות המיחזור של אלומיניום: למה זה טוב לסביבה שלנו?

אלומיניום היא אחת המתכות הנפוצות ביותר בעולם בשל הרבגוניות והעמידות שלה. הוא נמצא בדרך כלל בפריטים יומיומיים כגון פחיות משקה, מסגרות לחלונות ואפילו חלקי חילוף לרכב. עם זאת, ייצור אלומיניום עלול להיות עתיר אנרגיה ומזיק לסביבה. זה המקום שבו מיחזור נכנס לתפקיד מכריע בהפחתת ההשפעה הסביבתית של ייצור אלומיניום.

לקריאת המאמר »

יצירה מחומרים ממוחזרים: הטרנד החדש בעולם הסדנאות

אנו חיים בעידן שבו המודעות לאיכות הסביבה עולה ולא מעט אנשים עושים את כל מה שניתן על מנת למזער את הפגיעה באיכות הסביבה. בין אם מדובר על להשתמש במוצרים העשויים מחומרים מתכלים ולהימנע משימוש במוצרים העשויים מחומרים שאינם מתכלים, בין אם בבחירת רכבים חשמליים על פני רכבי בנזין וסולר ובין אם בשימוש בחומרי בנייה ירוקים בתהליכי שיפוץ או בנייה ועוד. החיפוש אחר דרכים יצירתיות למחזר חומרים ושילוב קיימות באורח חיים הוא נפוץ ביותר.  אם אתם מעוניינים למחזר חומרים בצורה הטובה ביותר שמצד אחד תסייע לכם לשמור על איכות הסביבה ומצד שני תאפשר לכם לקשט את הבית שלכם, סדנאות יצירה שמשלבות שימוש בחומרים ממוחזרים ליצירת פריטים חדשים ודקורטיביים הן הדרך הטובה ביותר ללמוד כיצד עושים את זה נכון.

לקריאת המאמר »

איך מנהלים פסולת צמחית לאחר גיזום שיחים? תפקיד המרכז למיחזור בתהליך

כאשר מדובר בטיפול בפסולת צמחית לאחר גיזום שיחים וצמחים, חיוני לשקול שיטות עיבוד יעילות. שיטה אחת כזו היא קומפוסט, הכוללת פירוק חומרים אורגניים ליצירת אדמה עשירה בחומרים מזינים. קומפוסט פסולת מפעל לא רק מפחית את נפח הפסולת הנשלחת למזבלות אלא גם מייצר משאב רב ערך לגינון ולגינון.

לקריאת המאמר »

השפעת מכירת ברזל על הסביבה: האם זהו מתווה לעתיד ירוק יותר?

בכל הנוגע להשפעה של מכירת ברזל על הסביבה, חיוני לשקול את היתרונות של אימוץ שיטות בר-קיימא. על ידי קידום השימוש בברזל ממוחזר ויישום שיטות ייצור חסכוניות באנרגיה, חברות יכולות להפחית משמעותית את טביעת הרגל הפחמנית שלהן. מיחזור ברזל לא רק שומר על משאבי טבע אלא גם ממזער את האנרגיה הנדרשת למיצוי ועיבוד.

לקריאת המאמר »
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!