המדיניות הירוקה כבר הפכה שם דבר ברחבי הארץ בשנים האחרונות. בכל עיר, קטנה כגדולה, ניתן לראות את מהפכת המיחזור מתרחשת: מתקנים למיחזור נייר ממוקמים בבתי הספר ובמשרדים הגדולים, המשאיות של אל"ה (איסוף למען הסביבה) מרוקנות את מרכזי המיחזור של בקבוקים ושאר חומרי גלם שניתן למחזר, פחי האשפה ממוינים לסוגי פסולת ועוד סממנים המעידים כי משהו בתודעה הציבורית לגבי החשיבות שלנו למחזר – השתנה.
נראה כי גם מידת המודעות למיחזור פסולת אורגנית גדלה לאחרונה, וזאת ניתן להסיק מסקר שערך תאגיד המיחזור אל"ה. הסקר העלה כי אנשים רבים מעוניינים למחזר את הפסולת הביתית שלהם אך אינם עושים זאת בשל היעדר אמצעים מתאימים.
המשרד להגנת הסביבה עוזר לרשויות המקומיות
נתונים של המשרד להגנת הסביבה מראים כי כיום 15% מהפסולת הביתית ברחבי הארץ ממוחזרת במפעלי מיחזור, וכ-20% מהפסולת התעשייתית (גרוטאות ושמן משומש למשל). לקראת סוף חודש נובמבר 2010, הקצה המשרד להגנת הסביבה תקציב של 300 מיליון ₪ עבור מתקני מיחזור ועבור הקמת תחנות מיון פסולת והפרדתה.
התכנית היא לשים דגש על נושא מיון והפרדת הפסולת מתוך צפי כי לקראת שנת 2013 יחול שינוי בנושא מיחזור פסולת מוצקה בארץ, ומרבית הפסולת תמוין ותופרד לתחומים בהם ניתן יהיה למחזר אותה ולעשות בה שימוש חוזר. (ביפן אגב, כל נושא המיחזור מקבל יחס רציני ביותר ואזרחים אשר אינם מפרידים פסולת מקבלים על כך קנס).
תחום נוסף בו יסייע המשרד להגנת הסביבה לרשויות המקומיות הוא בנושא הטמנת הפסולת. נתוני המשרד מראים כי 75% מהפסולת המיוצרת על ידי אזרחי המדינה, מוטמנת בקרקע, נתון אשר מחמיר ועולה לכמעט 90% כאשר מדובר בפסולת ביתית ולא תעשייתית. המשרד מבקש להשקיע בנושא זה גם מתוך המחשבה כי טמון פוטנציאל כספי רב של מאות מיליוני שלים בכל שנה, על ידי שימוש חוזר בפסולת המוטמנת בקרקע. לאחרונה הרשות המקומית באשדוד החליטה לשים את נושא המיחזור על סדר היום ולקדם את פני העיר.
אשדוד לוקחת את המיחזור צעד אחד קדימה
כחלק מקמפיין נרחב לשיפור פני העיר, החליטה לאחרונה עיריית אשדוד לקדם את נושא המיחזור ולשים את הדבר במודעות התושבים.
במהלך השנה האחרונה, ערכה העירייה שינויים רבים כגון הקמת 25 מרכז מיחזור חדישים, אשר בכל אחד מהם טמונים ארבעה מתקנים בצבעים שונים המבדילים בין הפסולת שיש להשליך: טקסטיל, נייר, פלסטיק, ומתכת. פחים אלו מחליפים את מתקנים הצפרדע הירוקים, הידועים כתופסי מקום רב ובעייתיים מבחינה תברואתית. כמו כן טיפלה העירייה בפסולת לבנייה וכעת ממשיך מהלך המדיניות הירוקה בעיר עם מתקני מיחזור חדשים בשנת 2011.
135 מתקני מיחזור חדשים בשנת 2011
עיריית אשדוד לה למטרה להוסיף בשנת 2011 עוד כ -135 מתקני מיחזור עבור בקבוקי פלסטיק של 'אל"ה' (איסוף למען הסביבה), תאגיד המיחזור של ישראל.
המתקנים החדשים באים כתוספת לכ-400 מתקנים שכבר מוצבים ברחבי העיר, יותר מ-200 מהם הוצבו במהלך השנה האחרונה בלבד. עיריית אשדוד תשקיע כ-850 אלף ₪ בתוספת הממוחזרת המכובדת הזו כשהיא מאפשרת לתושביה לעלות מדרגה ברמת איכות החיים ובמודעות הציבורית לחשיבות של מיחזור בחיי היום יום, ובכך משקפת לתושביה ולמדינה חיים של איכות, התחשבות בסביבה ומעורבות משותפת של התושבים לדאוג לסביבה נקייה.
התושבים משתפים פעולה באופן ניכר עם הקמפיין הנרחב ועושים מאמצים רבים לקדם ולשפר את פני העיר, על ידי לקיחת חלק בכלי המיחזור המסייע לכך רבות.